Tražim odgovarajuće automobilske tepihe za moj:

Novi! Automati za Ford Capri MK III 1978-1986

Novi! Automati za Ford Capri MK III 1978-1986

Ford Capri MK III, proizveden između 1978. i 1986., automobil je koji je stekao status ikone kako u svijetu automobila tako i među entuzijastima. Capri MK III, koji se često smatra najljepšom evolucijom Capri linije, predstavljen je kao sportski coupe koji se ističe svojim uglađenim linijama i snažnim motorima. Ovaj je automobil utjelovio eru u kojoj su užitak u vožnji i stil bili najvažniji, a tijekom godina izgradio je bazu vjernih obožavatelja.

Ford Capri MK III predstavljen je kao evolucija ranijeg Capri MK II, s nizom značajnih vizualnih i tehničkih poboljšanja. Dizajn MK III sadržavao je niži i širi profil, agresivniju rešetku i dodatak spojlera za sportskiji izgled. Iznutra je Capri nudio udobnu unutrašnjost sa sportskim sjedalima i upravljačkom pločom orijentiranom prema vozaču, što je pridonijelo cjelokupnom doživljaju vožnje.

Ispod haube Capri MK III nudio je niz opcija motora, od 1,3 litrenog četverocilindraša do snažnog 3,0 litrenog V6. Ovi su motori osigurali da Capri može zadovoljiti različite stilove vožnje i preferencije, od ekonomične gradske vožnje do užitka u vožnji visokih performansi. Najomiljeniji motori među entuzijastima često su 2,8-litreni V6 s ubrizgavanjem goriva, koji je nudio izvrsnu ravnotežu snage i pouzdanosti, i rjeđi 3,0-litreni Essex V6, koji je bio poznat po svojoj sirovoj snazi ​​i impresivnim performansama.

Na cesti je Ford Capri MK III nudio iskustvo vožnje koje je bilo i dinamično i udobno. Prednji ovjes s MacPherson oprugama i stražnji ovjes s pokretnom osovinom i lisnatim oprugama omogućili su stabilno držanje ceste i glatku vožnju. To je Capri učinilo prikladnim ne samo za zavojite seoske ceste, već i za duga putovanja autocestom. Preciznost upravljanja i snaga motora učinili su svaku vožnju užitkom.

Osim po performansama, Ford Capri MK III bio je poznat i po svojoj svestranosti. Njegova prostrana unutrašnjost i veliki prtljažnik učinili su ga praktičnim izborom za svakodnevnu upotrebu, dok su ga njegove sportske karakteristike i kultni dizajn učinili popularnim izborom među ljubiteljima automobila i kolekcionarima. Capri je bio automobil koji je nudio i stil i funkcionalnost, što ga je činilo jedinstvenim u svojoj klasi.

Proizvodnja Ford Capri MK III završila je 1986., ali naslijeđe ovog kultnog automobila i dalje živi. Mnogi primjerci su sačuvani i njeguju ih kolekcionari diljem svijeta. Capri MK III često se može vidjeti na sajmovima i relijima, gdje mu se dive i stare i nove generacije ljubitelja automobila. Njegova kombinacija bezvremenskog dizajna, snažnih performansi i nezaboravnih doživljaja vožnje osigurava da će Ford Capri MK III imati trajan utjecaj na povijest automobila.

Danas, Ford Capri MK III ostaje simbol prošle ere u automobilskoj industriji, kada su užitak u vožnji i osobni stil bili glavni pokretači kupaca automobila. Bilo da se radi o pažljivo restauriranom primjerku ili izvornom nalazištu u štali, Capri MK III ostaje izvor inspiracije i nostalgije za svakoga tko ga ima priliku doživjeti izbliza.

U našoj kolekciji imamo pravi primjerak za ovaj automobil.

De producten uit dit bericht